Tedbir kararı nasıl çıkarılır, kaç günde çıkar?
Tedbir kararları aile mahkemeleri tarafından verilir. Cumhuriyet Başsavcılıklarına yapacağınız şikayet üzerine ilgili Cumhuriyet savcısı gerekli gördüğü hallerde şikayetçi lehine mahkemeden tedbir talebinde bulunabilir. Tedbir talep edilebilmesi için şüphelinin işlediği suçun kadına karşı işlenen bir suç olması veya şikayetçinin can güvenliğini tehlikeye sokacak bir durumun ortada olması gerekir. Bu gibi durumlarda Aile mahkemesinden tedbir talebinde bulunulabilir.
Tedbir kararları talep tarihinden itibaren yaklaşık 2 gün içerisinde çıkar. Mahkemeden çıkan karar daha sonra mağdura yani şikayetçi olan tarafa tebliğ edilir. Tebliği alan mağdur, bahse konu karar içerisinde hangi şartlar dahilinde şüphelinin uzaklaştırıldığını ve kendisine kaç ay süre ile tedbir kararı verildiğini görebilir. Tedbir kararları 1 aydan 6 aya kadar verilebilir. Suçun unsuru göz önüne alınarak verilen kararlar doğrultusunda mağdurun yani şikayetçinin şüpheli olan taraftan korunması sağlanır.
Tedbir kararı talebi için dilekçe örneğini de yazımızın devamına ekledik. Tedbir dilekçe örneğini PDF olarak indirebilirsiniz. Yazımızın devamında yer alan dilekçe örneğini kendinize göre düzenleyerek şüphelinin işlediği suç bilgisini, suç tarihini ve şüphelinin açık kimlik bilgilerini dilekçeye yazmanız gerekir. Şunu da belirtelim ki Tedbir talebi isimli yazımızın ana hatları Ailenin korunması tedbir kararı üzerinedir.
Aile mahkemesinden tedbir kararı başvurusu nasıl yapılır?
Aile mahkemesinden tedbir talebinde bulunabilmek için aşağıda yer verdiğimiz dilekçe örneğini kullanabilirsiniz. Örnek dilekçenin içeriğini doldurunuz ve dilekçenin sağ alt kısmına Adınızı ve soyadınız yazarak imzalayınız. Daha sonra hazırlamış olduğunuz dilekçeyi suç yerinin bağlı olduğu Adliyede bulunan Aile Mahkemesine teslim ediniz. Tedbir talebiniz yerinde görülürse, tedbir kararı verilir ve verilen tedbir kararı tarafınıza tebliğ edilir. Daha detaylı ve daha fazla bilgiyi en yakın Aile Mahkemesinden veya Cumhuriyet Başsavcılıklarından alabilirsiniz.
Tedbir kararı dilekçe örneği
Tedbir Talebi Dilekçe Örneği İNDİR!

Bu yazı herhangi bir resmi geçerlilik arz etmemektedir. Yaptığınız veya yapacağınız hiç bir işlemden Yazarlar, Site sahipleri veya başka kişiler sorumlu tutulamaz!