silah ruhsatı nasıl alınır, silah ruhsatı almak için gereken şartlar
silah ruhsatı nasıl alınır, silah ruhsatı almak için gereken şartlar
Reklam

Silah Bulundurma Ruhsatı Nasıl Alınır? Silah Ruhsatı Almak İçin Gereken Şartlar

Silah bulundurma ruhsatı nasıl alınır, silah bulundurma ruhsatı almak için gereken şartlar neler gibi sorular yazımızda cevaplanıyor. Yazımızın konu içeriği asıl olarak ikamette silah bulundurma sorusunun cevabı olacak şekilde hazırlanmıştır. 

Bireyler kendini koruma iç güdüleri, silah kullanımını öğrenme istekleri, poligon sahalarında atış yapmak istekleri gibi nedenlerle silah sahibi olmak isteyebilirler. Ancak silah sahibi olup olmamak konusunu bireylerin iyi bir şekilde analiz etmesi gerekir. Öfke kontrolü olmayan kişilerin silahtan uzak durmaları hem kendi faydalarına olur, hemde sevdiklerine faydalı olur. Yine silahın özenle muhafaza edilmesi bir başka konudur. İkamette bulundurulacak silahın, çocukların ulaşamayacağı yerlerde ve içi boş bir şekilde bulundurulmalıdır. Silah namlusuna mermi sürülmüş bir şekilde asla muhafaza edilmemelidir. Hatta bir üst noktada, silahın mekanizmalarını bir kaç parçaya ayırarak ikametinizde muhafaza etmeniz daha faydalı olacaktır. Bu şekilde silahınızı daha güvenli bir şekilde muhafaza etmiş olursunuz. Şehir dışı seyahatlerinizde ikamette bulundurma ruhsatı bulunan silahınızı kolluk birimlerine bildirilmek ve izin alınmak şartıyla yanınıza almayı unutmayın. 

İkamette Silah Bulundurma Ruhsatı Almak İçin Gereken Şartlar

  • Dilekçe
  • 2 adet biyometrik fotoğraf
  • Herhangi bir devlet hastanesinden doktor raporu
  • 1 adet karton yarım kapaklı dosya
  • Vergi dairesinden harç yatırıp belgesi eklenecek (3.315,10 TL)
  • Devir alacağı veya yenileyeceği silahın ruhsat fotokopisi
  • Vergi dairesinden borcu yoktur yazısı
  • Ziraat bankasına vezneden 100 TL kart parası yatırıldığına dair makbuz

Silah Bulundurma Ruhsatı Nasıl Alınır?

Silah ruhsatı alabilmek için yukarıda yer alan şartları tamamlamak gerekir. Gerekli şartlar bölgelere göre değişiklik gösterebilmektedir. Bağlı bulunduğunuz kolluk birimlerinden bilgi almanız daha doğru olacaktır. 

Reklam

Silah bulundurma ruhsatı alabilmek için öncelikle bir devlet hastanesinden doktor raporu almanız gerekir. Doktor raporunu kurul raporu olarak adlandırmak gerekir. Tam teşekküllü bir devlet hastanesine giderek silah ruhsatı almak istediğinize dair form doldurmanız gerekir. Form doldurma işlemi yapıldıktan sonra sistem üzerinden kayıtlarınız yapılır ve vezne bölümüne yönlendirilirsiniz. 2022 yılı Ağustos ayı itibariyle 400 TL olan muayene ücretini vezne bölümüne yatırmanız gerekir. Ödeme işlemini yaptıktan sonra Dahiliye, Genel Cerrahi, Nöroloji, KBB, Göz, Psikiyatri ve Ortopedi bölümlerinde muayene oluyorsunuz. Hastaneden hastaneye farklılık gösterebilir. Muayene işlemleri sonrasında düzenlenen sağlık kurulu raporu yaklaşık 1 hafta içerisinde E-Devlet üzerinden görüntüleyebilirsiniz. 

Sağlık kurulu raporu olumlu bir şekilde sonuçlanmış ise diğer işlemleri yapabilirsiniz. 2 adet biyometrik fotoğraf, 1 adet karton yarım kapaklı dosya ve dilekçenizi hazırlayabilirsiniz. Daha sonra Vergi Dairesine giderek silah harç tutarı olan 3.315,10 TL bedeli yatırarak belgenizi alabilirsiniz. Bu belgeyi atmayın. Yine vergi dairesinden vergi borcu yoktur şeklinde bir yazı almalısınız. Ziraat Bankasından vezne üzerinden kart tutarı olan 100 TL bedeli yatırarak makbuzunuzu almalısınız. 

Yukarıda belirtilen aşamalar tamamlandığında kolluk birimlerine giderek Silah Bulundurma Ruhsat müracaatında bulunabilirsiniz. 

Reklam

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.