iPad’iniz için Olmazsa Olmaz Uygulamalar Listesi
Yeni iPad sahibi olan kullanıcıların iPad cihazlarına hangi programları yüklemeleri gerektiği yönünde tavsiye niteliğinde hazırladığımız yazımızı siz okurlarımıza sunuyoruz…
- TeamViewer
- Vectornator
- Adobe Lightroom
- Adobe Premiere Rush
- Koder App
- SoundCloud
- Google uygulamaları (Drive-Fotoğraflar-Youtube-Dokümanlar)
- Netflix
- Udemy
- Autodesk SketchBook
Uzaktan çalışan kullanıcılar ile aynı zamanda uzaktan yardım (destek) alan kullanıcıların olmazsa olmaz uygulamalarından biri de TeamViewer uygulamasıdır. TeamViewer uygulaması ile bilgisayardan bilgisayara veya mobil cihazlardan bilgisayara bağlantı sağlayarak, bağlandığınız bilgisayarı oldukça kolay ve rahat bir şekilde yönetebilirsiniz. TeamViewer ile uzak bağlantı için her zaman her cihazdan bağlantı kurabilirsiniz. Tüm bunları dilediğiniz yerde, sade ve basit taşınabilir iPad’iniz ile yapabilirsiniz. TeamViewer hakkında daha fazla detaylı bilgi için uygulamanın internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Listemizin en kral programlarından birisi olarak Vectornator grafik tasarım programını gösterebiliriz. Öncelikle programın ücretsiz olduğunu da en başında belirtelim.
Vectornator programı ile direkt olarak programın içerisine görsel aktarabileceğiniz gibi, çeşitli sayfa boyutlarında, çeşitli video çözünürlüklerinde, birbirinden farklı telefon ekran çözünürlüklerinde ve dizüstü-masaüstü bilgisayarların ekran çözünürlüklerinde, simge ve sosyal medya sayfaları için profil resmi gibi farklı çözünürlüklerdeki şablonları kullanabilirsiniz.
Vectornator ile katmanlı yapılar üzerinde çalışabilirsiniz. Ayrıca birbirinden farklı yazı tipi (font) desteğini de bünyesinde barındırır. Katman içerisinde yer alan içerikleri ekranda yer alan joyistik sayesinde rahatça kaydırabilirsiniz ve yine hizalama butonları ile direk olarak katman içerisinde ortalama, sağa dayama, sola dayama, yukarıda dayama ve aşağı dayama şeklinde hizalayabilirsiniz. Bizim için bir iPad içerisinde olması gereken olmazsa olmaz programlardan bir tanesidir. Vectornator hakkında daha fazla detaylı bilgi için uygulamanın internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Vectornator Web Sayfasına Git!
Adobe firmasının çıkarmış olduğu fotoğraf düzenleme uygulamasıdır. Adobe Lightroom uygulaması ile fotoğraflarınızı düzenleyebilirsiniz. Özellikle RAW formatı (uzantısı) desteği sayesinde fotoğraf makinesi ile ham halde çektiğiniz fotoğraflar üzerinde daha kapsamlı düzenlemeler yapabiliyorsunuz. Özellikle fotoğraf çekimi ile uğraşanlar için adeta bir biçilmiş kaftandır. iPad’iniz ile dilediğiniz yerde fotoğrafları detaylı olarak düzenleyebilirsiniz.
Lightroom ile düzenlediğiniz fotoğraflara tüm cihazlar üzerinden eş zamanlı olarak erişebilirsiniz. Adobe Lightroom uygulaması ücretsiz olarak kullanılabildiği gibi, ek özellikleri ücretli üyeliğe tabidir. Adobe Lightroom uygulaması hakkında daha fazla detaylı bilgi için uygulamanın internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Adobe Lightroom Web Sayfasına Git!
Adobe firmasının çıkarmış olduğu video düzenleme uygulamasıdır. Adobe Premiere Rush uygulaması ile iPad’inizde videolarınızı düzenleyebilirsiniz. En başında belirtelim ki programın ücretsiz sürümünde yalnızca 3 defa video export (dışarı çıkarma) hakkınız vardır. Sonrasında yapacağınız tüm video export işlemleri için ücretli sürüme geçmiş olmanız gerekir. Ücretli sürümde sınırsız olarak video export işlemi yapabilirsiniz. Ücretli üyelik seçeneğinde ayrıca 100 GB depolama alanı sunulur.
Adobe Premiere Rush uygulaması 16 tane geçiş efektine sahip olmakla beraber maalesef ihtiyaçları çok fazla karşılayamıyor. Ancak basit video düzenleme işlemleri için oldukça iyi bir seçenektir. Katmanlı çalışma desteği sayesinde güzel içerikler oluşturulabilmesine imkan sağlıyor. Video üzerinde renk düzenleme işlemi de yapabiliyorsunuz. Videonun hızını azaltıp, arttırma gibi işlemleri de yapabiliyorsunuz. Genel olarak bir iPad’de bulunması gereken programlar arasında yer alabilir. Adobe Premiere Rush uygulaması hakkında daha fazla detaylı bilgi için uygulamanın internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Adobe Premiere Rush Web Sayfasına Git!
Koder App uygulaması isminden de anlaşılacağı gibi bir kod düzenleme uygulamasıdır. Kodlama işleri ile uğraşanların iPad’inde kesinlikle bulunması gereken programdır. Zengin özellikleri ile oldukça iyi bir program olduğunu söyleyelim. Söz dizimi vurgulama ve otomatik tamamlama özelliğine sahip olup, 80’den fazla programlama dilini destekler. Yerel ve uzak bağlantılar arasında yükleme ve indirme desteği sunar. Dropbox, Webdav ve FTP desteği bulunur. En can alıcı özelliklerinden bir tanesi de tarayıcı ön izleme desteği sunmasıdır. SSH istemci desteği ile sunucunuza hızlı ve güvenli bir şekilde bağlantı kurabilirsiniz.
Koder App uygulaması, programcılar için bir iPad’de olmazsa olmaz uygulamadır. Koder App uygulaması hakkında daha fazla detaylı bilgi için uygulamanın internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
SoundCloud, ücretsiz dünyanın en büyük ses ve müzik platformudur. Pek çok ses ve müziğe SoundCloud uygulaması üzerinden ulaşabilirsiniz ve ücretsiz olarak (reklamsız) dinleyebilirsiniz. Ayrıca yep yeni müzikleri SoundCloud uygulaması üzerinden keşfedebilirsiniz. Arka planda çalışma özelliği sayesinde uygulamanın iPad’inizin ekranında açık kalması gerekmez. Oluşturduğunuz dinleme listelerini, bağlı olduğunuz diğer cihazlardan da dinlemeye devam edebilirsiniz. SoundCloud uygulaması hakkında daha fazla detaylı bilgi için uygulamanın internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Google uygulamaları başlığı altında aslında genel Google ekosistemi üzerinden yer alan uygulamaları kastetmek istedik. Google Drive (Bulut Depolama), Google Fotoğraflar (Bulut Fotoğraflar), Youtube ve Dokümanlar uygulamaları, bu uygulamalarda yüklü olaran verilerinize iPad’inizden kolaylıkla erişebilirsiniz. iPad üzerinde yapacağınız içerikleri direk olarak iCloud’a kayıt edebildiğiniz gibi Google Drive depolama alanınıza da kayıt edebiliyorsunuz. Uygun fiyatı sayesinde (100 GB depolama alanı yıllık sadece 57,99 TL) bulut depolama anlamında oldukça iyi işler çıkardığından dolayı Google Uygulamalarına listemizde yer verdik. Google One uygulaması hakkında daha fazla detaylı bilgi için internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Netflix uygulaması bünyesinde, film, diziler ve belgeseller ile çocuklar için çizgi filmler barındırır ve tüm bunları reklamsız olarak izleyiciye sunar. Netflix’in ücretli abonelik sistemi (aylık ödeme) vardır. Ancak bünyesinde barındırdığı içeriklere bakıldığında talep edilen ücret makul seviyededir. iPad’iniz ile nerede olursanız olun her zaman içeriklerden yararlanabilirsiniz. (Çevrimdışı izleyebilmek için içeriklerin daha önceden iPad’inize indirilmiş olması gerekir.) Netflix uygulaması hakkında daha fazla detaylı bilgi için internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Udemy bir online (çevrimiçi) kurs programıdır. İçerisinde birbirinden farklı kategorilerde kurslar (eğitimler) yer alır. Kursların bir bölümü ücretsiz olduğu gibi, ücretli kurslarda Udemy bünyesinde yer alır. Kişisel öğrenimler için tercih edilebilecek en iyi platformlardan bir tanesidir.
Udemy; yazılım geliştirme, işletme, finans ve muhasebe, BT ve yazılım, ofiste verimlilik, kişisel gelişim, tasarım, pazarlama, yaşam tarzı, fotoğraf ve video, sağlık ve fitness, müzik, öğretim ve akademi gibi ana kategoriler de kursları öğrenciler ile buluşturarak eğitim vermektedir. Ayrıca eğitim vermek isterseniz sizde eğitimci programına dahil olarak videolarınızı Udemy üzerinde yayınlayabilirsiniz. Udemy uygulaması hakkında daha fazla detaylı bilgi için internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
SketchBook bir Autodesk uygulamasıdır. Tasarımcılar için bir iPad’de olmazsa olmaz programlardan bir tanesidir. Bireysel kullanım için tamamen ücretsiz ve reklamsız oluşu nedeniyle kullanıcıların adeta kalbinde taht kurmuştur. iPad’inizde kalem kullanarak muhteşem çizimler yapabileceğiniz SketchBook uygulamasını bir an önce iPad’inize yüklemenizi tavsiye ederiz.
SketchBook ile çizimlerinizi JPG, PNG, BMP, TIFF ve PSD formatlarında (uzantılarında) içeri veya dışarı aktarabilirsiniz. Dikkat dağıtmayan sade arayüzü sayesinde çizimlerinizi odağınızı kaybetmeden yapabilirsiniz. Autodesk SketchBook hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak için aşağıda yer alan internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz. iPad’iniz için olmazsa olmaz uygulamalar listesinin baş köşesine Autodesk SketchBook uygulamasını oturtuyoruz.