Reklam

Fethi Paşa Korusu Fethi Paşa Kimdir?

Fethi Paşa korusu, İstanbul’un Üsküdar ilçesinde bulunan Paşaliman’ı durağında yer alır. Doğası ve konumu ile Fethi Paşa Korusu muhteşem İstanbul manzarasına sahip olması ve İstanbul içerisinde kalmış nadide yeşil alanlardan birtanesi olması hasebiyle kendisinden söz ettiriyor. Fethi Paşa Korusu içerisinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesislerine sahip, uygun fiyatlı ve kaliteli atıştırmalıklar ile yiyeceklerin yanında güler yüzlü hizmet anlayışı ve temiz malzemeleri ziyaretçilerin hizmetine sunuyor.

Fethi Paşa Korusu, içerisinde yer alan doğal yürüyüş parkuru, spor alanları ve egzersiz aletlerini de içerisinde bulunduruyor. Semt sakinlerinin, sabah erken saatlerde yürüyüş, hayvan gezdirmek ve spor yapmak için tercih ettiği Fethi Paşa Korusu yeşil doğası ile birlikte de yapılan sporların vücuda olan faydalarını arttırıyor. Ayrıca Fethi Paşa Korusu’nun bünyesinde çocuklar için park alanları, İstanbul Boğaz manzarasına sahip yüksek seyir alanı ve piknik için uygun masalar da yer alıyor. Fethi Paşa Korusu, bu özellikleri itibarıyla İstanbul’un eşsiz güzelliklerini, seyretmenizi sağlayan güzel mekanlardan birtanesidir. Bulunduğu bölge için Oksijen deposu olarak da tabir edilen koru, Osmanlı döneminde yaşamış olan Ahmed Fethi Paşa’dan ismi almıştır.

Reklam

Fethi Paşa Korusuna Nasıl Gidilir?

Fethi Paşa korusuna gidebilmek için Üsküdar meydandan Beykoz yönüne giden herhangi bir otobüs ile Paşalimanı durağında inmelidir. Beykoz yönünden gelen kişiler ise Üsküdar meydana giden otobüs ile ulaşım sağlayabilir. Diğer yakalardan gelecek olanların ise Marmaray Metrosu veya Vapur ile Üsküdar meydana ulaşıp, otobüs durağından yukarıda da bahsettiğimiz üzere Beykoz yönüne giden otobüslere binerek ile ulaşım sağlayabilir.

Fethi Paşa Kimdir?

Fethi Paşa olarak bilinen Ahmed Fethi Paşa, Osmanlı döneminde bir asker ve devlet adamı olarak görev yapardı. İstanbul’da 1801 yılında doğmuş olup, 1854 yılında İstanbul’da vefat etmiştir. Eğitimini Enderun’da tamamlamış olan Fethi Paşa daha sonra 2. Mahmud döneminde Yeniçeri Ocağı’nın kaldırılmasının ardından yerine kurulan Asakir-i Mansure-i Muhammediye ordusuna yazılmıştır ve 1831 yılında paşa olmuştur. Fethi Paşa hayatı boyunca Viyana, Moskova, Paris ve Londra büyükelçiliklerinde, büyükelçi olarak görev yapmıştır. 1839 yılında Meclisi Valay-ı Ahkam-ı Adliye üyeliği ve Ticaret Nazırı olarak görev yaptı. Daha sonra dönemin Padişahı olan 2. Mahmut’un kızı olan Atiye Sultan ile evlendi. Fethi Paşa askeri müzeciliğin temellerini oluşturan Mema-i Esliha-ı Atika’yı kurmuştur.

Reklam

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.