Reklam

En iyi Ücretsiz Ekran Kayıt Programları

Bugün kadar çıkmış olan en iyi ücretsiz ekran kayıt programları liste halinde incelemeleri ile birlikte bu yazıda.

Youtube kanallarınızda, oyun veya programlar incelemeleri yaparken en çok ihtiyaç duyduğunuz ekran kayıt programlarının ücretsiz olanları ve harika özelliklere sahip olanlarının detaylı incelemelerini yaptık.

1. OBS Studio (Open Broadcaster Software)

Reklam

OBS Studio listemizin birinci sırasında yer alan en iyi ücretsiz ekran kayıt programı oldu. Sağlam bir oyuncuysanız, OBS Studio en iyi ekran kayıt programıdır ve açık kaynak kodlu olup herhangi bir kısıtlaması olmayan tamamen ücretsiz ekran kayıt etme programıdır.

OBS Studio ile yüksek çözünürlüklü kayıtlar elde edebilirsiniz ve bu kayıtlara herhangi bir süre sınırlaması veya adet sınırlandırılması getirilmemiştir. OBS Studio ile hem canlı yayın akışları, hemde normal kayıtlar yapılabilir. Kayıtlar FLV formatında kayıt edilir.

OBS Studio çoklu çekirdek desteğine sahiptir ki buda işlemci CPU gücünden tam anlamıyla faydalanarak 60 FPS veya daha yüksek değerlerde kayıt yapabilmemize olanak sağlar.

 

2. FlashBack Express

Flashback express ile kolayca ekran görüntünüzü kayıt altına alırken bir taraftan da web kameranızdan çekim yapabilir ve ses kayıt edebilirisiniz.

Flashback Express 50$ ücreti olan programın ücretsiz versiyonudur. 30 Gün deneme sürümü hediye edilmektedir. Flashback Express kayıtlara görüntüyü bozan ve çirkin fligranlar koymaz. En önemli özelliklerinden diğer bir tanesi zaman sınırlaması yoktur. Program arayüzü son derece basit olarak tasarlanmış olup kullanımı çok basittir. Dilediğiniz takdirde kayıta başlama ve kayıt durdurma için klavyeden kısayol tuşları atayabilirsiniz.

Flashback Express ile dilersek ekranın tamamını, belli bir alanı yahut bir pencereyi kayıt altına alabiliriz. Kayıt işlemini bitirdiğimizde karşımıza basit bir düzenleyici editör ile çıkar ve burada görüntüyü ihtiyaçlarımıza uyacak şekilde kırpabilmemize olanak sağlıyor. Kayıt işlemimiz tamamen bittiğinde Bilgisayarımıza, YouTube veya herhangi bir FTP sunucusuna yükleyebiliyoruz.

Tüm bu özellikler ücretsiz bir program için oldukça etkileyici. İnce ayarlar yaparak çok daha profesyonel kayıtlar çekebilirsiniz.

Ekran görüntüsü kayıt altında iken dilediğimiz takdirde web sitelerine yahut şifre ile giriş yapılan yerelere ait görüntüleri otomatik olarak gizleyebiliyor. Bununla birlikte oyunlarda ekran görüntüsü alındığı sırada saniyede alınan kara sayısını FPS değerini göstermenizi sağlayan özel bir oyun modunada sahip.

Flashback Express’in ücretsiz versiyonu ile kayıtlarımızı WMV’den farklı bir biçimde kayıt edemiyoruz. Bunun için programı ücret mukabilinde alarak aşabiliriz.

 

3. TinyTake

TinyTake ücretsiz web kamerası ve masaüstü görüntüsü kaydetmek için yazılmıştır. TinyTake 2GB’lık ücretsiz bulut depolama alanına sahiptir.

TinyTake kayıtlara filigran eklemez fakat sadece 5 dakikalık süre kısıtlaması ile ekran görüntüsü almamıza olan sağlar. Ancak 5 dakika gibi kısa süreli ön tanıtım amaçlı video çeken youtube bloggeri için işe yarayabilir.

Çekilen ekran görüntüleri sonunda 2GB’lık bulut depolama alanına, Youtube’ye veya sabit diske kayıt edilebilir. TinyTake sade ve basittir.

Açıkçası daha fonksiyonel ücretsiz ekran kayıt programları varken TinyTake biraz daha alt klasmanda kalmış oldu. Ücreti mukabilinde farklılaşan özellikleri görsel olarak aşağıya ekledik.

Reklam

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.